post@dreamaquarium.no +47 41 21 04 80 Carl Konows Gate 49 Laksevåg Bergen

Apex – Automatisk Fôring System : AFS

Apex – Automatisk Fôring System : AFS
25. januar 2015 admin

Automatisk Fôring System : AFS

Apex - AFSMat fiskene konsekvent, og trygt, mens du er hjemme eller borte.

En viktig del av omsorgen for akvatiske dyr er regelmessig å gi dem mat, men i mengder som blir konsumert umiddelbart for ikke å forurense akvariet. På toppen av det, de fleste artene gjør seg best når de blir matet gjennom hele dagen.

Men overfôring av akvariet er en av de viktigste årsakene til vannforurensning og feiling. Med AFS, kan du bruke Apex til å planlegge mating av fiskene i små mengder mat fra en gang, til så mange ganger du vil i løpet av dagen. Du kan selv sette eksakte dager å mate eller ikke å mate. Og, hvis du måler vannkvaliteten ved hjelp ORP, du kan til og med stoppe fôringen dersom ORP verdiene blir for lave i tanken.

Den mest åpenbare fordelen med AFS er at den kan mate fiskene når du er borte på ferie – ikke lenger trenger du å bekymre deg for en venn eller et familiemedlem glemme å mate, eller enda verre, overfôrer.

Fôr med pellets, flak, eller enda bedre med Crossover Diet

Selvfølgelig ble AFS utformet for å mate nesten alle størrelse pellets eller flakfôr. Men den ideelle mat for AFS er Crossover Diet pellets fra Neptune Systems.

I tett samarbeid med Reed Mariculture (produsenten av Reef ernærings fôr) er det utviklet en eksklusiv ny mat basert på deres TDO Chroma Boost som vil komme ut i konsistente mengder fra AFS og bringe frem kraftige farger i fisken. Ikke bare det, den proprietære Crossover Diet pelletsen er mat 2942_CD-food-292-300x300for både fisk og koraller. En mikro-film av korall mat påføres på overflaten av hver pellet under produksjon. Når disse pellets blir dispensert fra AFS, blir denne mikro korall-maten spredd ved kontakt med vann og deretter vil pelletsen synke for å bli spist av fiskene. Selv om du ikke har et korallrev tank, er denne maten gunstige for den andre mikrofaunaen i tanken din. AFS sammen med Crossover Diet pellets er alt-i-ett fôring løsning for akvariet ditt.

Det er inkludert en prøve pose av Crossover Diet i hver boks.

 

 

Forbli-tørr system hindrer fuktdannelse og klumper

Et vanlig problem for de fleste akvarium auto-matere er at fuktighet komme inn i maten, slik at det klumper seg og tetter igjen. AFS har en motorisert fôr levering system som automatisk utvider og trekker seg tilbake inn i huset for hver fôring. Matbeholderen har en innebygd pakning som tetter og holder ute all fuktighet når den er tilbaketrukket.

 

 

 

Lag komplekse fôringsrutiner med Apex og AFS

Siden AFS er en del av Apex systemet, kan du bygge automatiserte fôringsrutiner som virkelig gjøre alt arbeidet for deg. Forestill deg at du starter en symfoni av operasjoner på en bestemt tidsplan, som dette:

 1. Slå av skummer
 2. Slå av returpumpen(e)
 3. Sett VorTech pumper til Tidal Surge
 4. Dimme LED-lys til 40%
 5. Vent fem minutter
 6. AFS-fôr syklus x 2
 7. Vent 10 minutter
 8. Slå på returpumpen(e)
 9. Vent 10 minutter
 10. Slå på skummer
 11. Slå LED-lys tilbake til normal

 

Seriekoble flere AFS sammen

AFS kobles til Apex ved hjelp av en standard aquabus kabel. Og, siden der er to aquabus kontaktene på AFS, kan du seriekoble flere matere sammen. Dette er den perfekte løsningen hvis du skal være borte fra din tank i en lengre periode og trenger ekstra kapasitet, eller hvis du ønsket å mate med to forskjellige typer mat.

 

Funksjoner til Automatic Feeding System – AFS:

 • Mater pellets eller flake mat i varierende mengder.
 • Apex kan settes slik at AFS vil mate fra gang til så mange ganger du vil i løpet av dagen.
 • Kobles via Apex aquabus.
 • “Stay-dry” systemet har en forseglet mat beholder som kommer ut og trekkes inn for hver fôring. Dette holder maten tørr og hindrer klumper.
 • Den laveste innstillingen gir bare noen få korn av pellets så flere små fôringer er mulig.
 • Gir mulighet for optimal fôring – små mengder mange ganger om dagen.
 • Fôringen kan kombineres med andre operasjoner som slår av returpumper, skummer, etc., og deretter automatisk slå dem på igjen etter en viss tid.
 • Justerbar monterings klipp strekker seg opp til 5cm (eller borrelås kan brukes) så det vil fungere i nesten alle akvarium konfigurasjon.
 • Inkluderer 4,5m aquabus kable.
 • Bonus: gratis prøve av Crossover Diet fôr inkludert.
 • Kompatibel med Apex, Apex Lite, og Apex Jr. Aqua kontrollerne.

Tilbake til side for Apex system komponenter

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*