post@dreamaquarium.no +47 41 21 04 80 Carl Konows Gate 49 Laksevåg Bergen

Apex – DŌS – Dosering og system for væske måling

Apex – DŌS – Dosering og system for væske måling
21. februar 2015 admin

Apex – DŌS – Dosering og system for væske måling

Apex - DŌS

Et fler funksjonelt system for dosering og levering av væsker av kompromissløs kvalitet kombinert med enkelheten til Apex Fusion programvaren for operasjoner som:

  • 2-delt dosering (kalsium og alkalitet).
  • Dosering av andre tilsetningsstoffer.
  • Automatiske vann bytte.
  • mikro-mengde dosering
  • Dosere flytende mat og kosttilskudd.

Når du kjøper et doseringssystem, er det tre hovedområder av betydning:

Hva kan det gjøre?

Hvordan er det bygget?

Er det enkelt å bruke?

Så, her er hva DŌS kan gjøre

Apex fusion - DŌSDŌS er et fler funksjonelt system for dosering og levering av væsker. DŌS kobles til hvilken som helst Apex via aquabus tilkoblingen. Allsidighet og funksjonalitet av DŌS kommer til liv via programvare veivisere innebygd i Apex Fusion. Dette tar dosering til et helt nytt nivå når det gjelder brukervennlighet samt funksjonalitet sammenlignet med frittstående doserings system, fordi DŌS er en del av ditt Apex økosystem. Ikke bare kan du integrere det inn i andre oppgaver og enheter du har konfigurert, men den vil også fortsette å utvikle sine muligheter via programvareoppdateringer til Apex Fusion.

 

2-delt dosering gjort enkelt

Apex fusion - DŌSHoved grunnen til folk kjøper et doseringssystem til akvarierne sine er for å konsekvent og enkel dosering av 2-part løsninger (kalsium og alkalitet) til sine rev tanker. Den vanligste metoden for å gjøre dette i dag er å bruke frittstående doseringspumper og kjøre dem på en tidsur ved hjelp av sekunder eller minutter for å avgjøre hvor mye du skal dosere. Dette er ikke bare forvirrende, men også utsatt for unøyaktighet. Alle vet at man måler en væske er det gjort med volum, og ikke tid. Enhver doserings kalkulatorer der ute bruker volum. Så, med DŌS (og Apex Fusion grensesnitt) legger du ganske enkelt inn mengden du ønsker for hvert stoff av tilsetningsstoffer (et for hver pumpe) og når på dagen du vil ha det doseres. DŌS setter deretter opp alle doseringsintervaller innenfor denne tidsperioden. Når det tidsintervallet er ferdig, har det eksakte mengden du har angitt blitt levert. Den velger selv automatisk den laveste hastigheten nødvendig for pumpen slik at det minimerer støy.

 

Vann bytte – Den evigvarende oppgaven for hold av et akvarium

water-changeHater å gjøre vannbytter? – Alle gjør det – slik at de aldri blir gjort så ofte som de burde. Ikke bare det, vannbytter er forstyrrende for stabiliteten i systemet, siden alle forandringen skjer på en gang.

Med DŌS alt du gjør er å plassere en tom bøtte og fersk lager av saltvann under karet. Deretter, med Apex Fusion veiviseren er det bare å fortelle den mengden vann du ønsker å bytte over hvor lang tid og når på dagen du vil at det skal skje, og den beregner alt for deg. Den vil utføre en automatisk, kontinuerlig vannskifte for deg. Hvis du har dual optisk vann nivå føler, Apex Fusion vil sende deg en e-post eller tekstmelding og fortelle deg det er på tide å tømme bøtten/fylle på. Mindre tid pumping, drenere, og søle med vann og mer tid på å nyte akvariet.

 

Mikro-dosering av elementer

one-dropHvis du trenger å dosere små mengder av en bestemt løsning, element eller annen væske (som vodka dosering eller Zeovit systemer), er DŌS den perfekte løsningen på grunn av sin presisjon kontrollert stepp motor. Denne evne til å kontrollere pumpebevegelse på en slik raffinert måte betyr at man kan dosere hele veien ned til 0,1 ml omgangen.

 

Hvordan er den bygget?

Apex - DOS-v-other1Når det kommer til dosering, starter det hele med den peristaltiske pumpen.

La oss først se på pumpe maskinvaren. Vær oppmerksom på at ikke alle doseringspumper er bygget likt. Vel, la oss avklare det. Nesten alle andre doseringspumper er like – men de FLEST ANDRE er svært forskjellig fra DŌS.

Nesten alle doseringssystemer på markedet i dag bruker en standard, likestrøms børstemotor. Hvorfor? Fordi det er økonomisk. Dette er den samme motoren du kan finne i barns lekebil. Vi mener det ikke er tilstrekkelig for et akvarium der du kan ha titusenvis av kroner investert. Så, etter over et år med søking og testing av pumper og motorer, ble det bestemte å bruke en pumper med stepp motorer av industriell standard i DŌS – samme type motorer som brukes i high end robotikk, 3D-printere, og medisinsk utstyr. Så, hvorfor har det noe å si?

Stepp motoren gjør hele forskjellen

Presisjon

dos-pump-150x150Med stepp motor pumper på DŌS, har du nøyaktig kontroll hver gang du doserer. Og du vil garantert holde kalibreringen for omtrent alltid. På den andre siden, med standard likestrøms-pumpemotor som finnes i de fleste doseringssystemer, kan det ikke doseres små mengder med pågående nøyaktighet og konsistens. De krever også gjentatt kalibrering for å ta hensyn til slitasje på motor og mekanismene. Når pumpene faller utenfor kalibreringen, dosere de enten for mye eller for lite – aldri en god ting med tanke på at en overdose i en tank vil ofte føre til død.

Variable pumpehastigheter

hurst-shifter-150x150En av de store funksjonene til stepp motorer på DŌS pumpene er at de kan kjøres på ulike hastigheter avhengig av formålet som de blir brukt. For eksempel kan doseringen av vodka krever lavest mulige rotasjon mens et vann bytte krever en mye høyere pumpehastighet. Det beste er at Apex Fusion veiviseren velge riktig hastighet automatisk basert på bruk og på grunn av stepp motoren nøyaktighet ikke er kompromittert selv ved høye hastigheter.

Gir og driv mekanismen

direct-driveDŌS bruker en direkte drivmekanisme som ikke vil gli, den vil ikke strippe, og den vil det ikke stopper opp. På den andre siden, mange andre peristaltiske doseringspumper brukes til akvarier har tannhjul som kan (og vil) strippe. Eller, enda verre, noen pumper fungerer ved hjelp av friksjon av gummivalser på en motoraksling av glatt metall, som gjøre pumpen spinner. Fremmedlegemer som salt krype, tilsetningsstoffer, etc. kan ofte komme inn i drivmekanismene på disse pumpene og gjøre at de feiler eller pumpe ukjente mengder.

Levetid

clockStepp-motorene i DŌS har en MTBF (mean time before failure (gjennomsnittlig tid før feil) på 5000 timer. Andre systemer med børstedrevet DC motor vannpumper har levetid målt på bare noen få hundre timer med bruk. Dette betyr at pumpene på DŌS kan ha opp til så mye som 12x levetiden for andre.

 

 

Sikre, stor diameter slange tilkoblinger

tubing-connection1Lekkasje tette tilkoblinger er meget viktig, ikke bare på grunn av muligheten for lekkasje av væsker, men også fordi lekkasje av luft inn i en slange vil føre til at pumpen ikke måler riktige mengde. Pumpene på DŌS har sikker-pass kompresjonskoplinger som er tilnærmet lekkasjesikkert. Kontrast dette til andre doserings systemer på markedet som fortsatt bruker dual-piggete beslag som vanligvis delt slangen og forårsake lekkasje av væske eller luft.

 

flow-output-300x200Større slangestørrelsen betyr at pumpen ikke trenger å jobbe like hardt – eller holde på i lengre sykluser. De mest populære doseringspumper på markedet bruker slanger med liten diameter på 1.67mm. DŌS bruker mye større rør og rørdeler, på 3.33mm i diameter. Pumpen på DŌS kan håndtere 4x flyten av de vanligste pumpe på markedet. Dette betyr at pumpen (og motor) vil være på 1/4 av tiden for å pumpe den samme mengde av væske. Mindre kjøretid betyr mindre slitasje på pumpemekanismen, rør og motor og utvider doseringspumpens liv. Større diameter tilkoblinger eliminere også tilstopping – et vanlig problem ved behandling av ulike elementer som kalsium, alkalitet, eller kalk på pumper med mindre rør.

Forenklet grensesnitt

indicator-and-buttonsSelv om nesten all interaksjon med DŌS vil bli gjort gjennom det grafiske brukergrensesnittet på Apex Fusion, er det fortsatt et behov for forenklet brukergrensesnitt på DŌS selv. Dette ved hjelp av en flerfarget indikator for hver pumpe for å vise dens status, samt en knapp som brukes for fylling av pumpen eller for bruk under en kalibreringsprosess.

 

 

 

 Reservedeler

Screen-Shot-2014-08-26-at-4.00.26-PM-300x180Med noen slangepumpe er det deler som må byttes på grunn av slitasje. De fleste tror dette er bare peri-slangen selv. Imidlertid, i tillegg til slangen, oppstår det slitasje på rullemekanisme også. Det er derfor vi anbefaler bare å bytte ut pumpehodet mekanismen helt.

Bytte ut det peristaltiske pumpehodet på DŌS er gjort på et blunk. Bokstavelig talt! Alt du trenger å gjøre for å bytte ut pumpen slangen er klem på pumpehuset, fjerne og erstatte med en ny. Ingen skruer, ingen umulig smekk-på deksler, ingen masete løse valser å rote med og ingen umulig-å-finne-slanger å spore opp. Og fordi du byttet ut hele pumpehuset, har du trygghet i å vite at alle pumpedeler som kan slites ut har blitt erstattet.

Aquabus tilkobling til din Apex

Screen-Shot-2014-08-24-at-8.17.39-PM-300x203DŌS kan enkelt kobles til din eksisterende Apex System via en aquabus kabel. All konfigurasjon og kontroll av DŌS gjøres gjennom Apex Fusion grensesnittet på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen fra hjemme eller hvor som helst i verden. Siden det er to aquabus tilkoblinger kan du seriekoble opptil 10 DŌS systemer sammen.

 

 

 

Port for tilleggsutstyr

Screen-Shot-2014-08-24-at-8.19.39-PM-300x222DŌS har ekstrautstyr port som gjør at den kan kobles til en kommende tilleggsutstyr som DDR – Dual DŌS Reservoir. Dette tilbehøret har to separate 2-liters flasker for å holde tilsetningsstoffer. Det har også optiske sensorer nederst som forteller Apex når det er på tide å fylle opp, og det kan da sende deg en e-post eller tekst melding. Annet ekstrautstyr vil være et sett med to optiske nivåsensorer du kan installere i vann bytte reservoar (dunk/balje/bøtte) av ditt valg.

 

Apex - ddr

Valgfritt: DDR – Dual DŌS Reservoir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stille drift

Screen-Shot-2014-08-24-at-8.27.40-PM-238x300Vi forstår at akvarier er ment å være rolig. Og støyende pumper ofte ødelegger den stemningen. Så det er tatt omfattende skritt både i hvordan pumpen fungerer samt design for å sikre at DŌS-systemet er en av (om ikke) de stilleste doseringssystemer på markedet for væskevolumet den leverer.

 

 

Stilig, men funksjonell design

5826_dos-angle-292x190DŌS er designet for å komplimentere ditt akvariet – ikke bare være en boks som inneholder pumper. Den attraktive kapslingen er pumpene rotert slik at de er vinklet utover for å tillate slangene å bli rutet uten sjanse for knekking, selv når den plasseres på en hylle. DŌS er også designet for stabling og de kan seriekobles via aquabus porter. Selv når stablet, kan alle rør lett rutes uten knekk. For de som foretrekker et veggfeste, har DŌS sporene på baksiden som er enkelt å bruke, slik at du kan feste den til en vegg eller på innsiden av akvariet kabinettet.

Det blir ikke enklere enn dette!

I et nøtteskall er bruken av DŌS er så enkelt som å fortelle Apex Fusion DŌS veivisern hvor mye væske (i ml) du ønsker å pumpe, og over hvor lang tid du ønsker at det skal skje. DŌS tar det derfra og finner ut hvilken hastighet å kjøre pumpen og den nøyaktige mengden av væske vil bli utlevert i løpet av den tidsramme.

Spesifikasjoner

Størrelse (ca.): 9.5 “x 5″ x 5 ” (24,2cm x 12,7cm x 12,7cm)

Vekt (Ca.): 4 pounds (1,82kg)

Løftehøyde: 24 fot (minimum ved MSL) (7,3m)

Suge Høyde: 24 fot (7,3m)

Flow Rate: Variabel (0,1 ml – 250 ml / min)

Strømkrav: 110 / 120V eller 220 / 240V
Krever: Apex, Apex Lite, eller Apex Jr.

Tilbake til side for Apex system komponenter

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*