post@dreamaquarium.no +47 41 21 04 80 Carl Konows Gate 49 Laksevåg Bergen

Apex Lite

Apex Lite
28. februar 2015 admin

apex-lite-4x3-new-label-400x300For det meste, er Apex Lite System akkurat som sin større bror Apex System . Imidlertid er Apex Lite System valget for de som ønsker de avanserte funksjonene i Apex System, men som ikke føler at de trenger et par funksjoner som den innebygde muligheten til å styre LED-belysning eller overvåke med en ekstra pH eller ORP føler.

Apex Lite er blitt avviklet etter 1/1-2014, men kan fremdeles være tilgjengelig hos noen amerikanske forhandlere en kort stund.

Apex Lite System leveres komplett med:

  • Apex Lite grunnenhet
  • Energy Bar 6
  • Apex skjermmodulen

Apex lite – Det hele begynner med hjernen

1567_Apex-lite-base-fixed-292Apex lite er i utgangspunktet hjernen til hele Apex Lite systemet. Apex Lite grunnenhet (ALBU = Apex Lite base unit) er langt annerledes enn fra hva alle andre kontroller på dette prisnivået tilbyr. Den ALBU er i utgangspunktet en liten datamaskin som har som eneste jobb er å ta vare på akvariet ditt. Den har en 32-bit mikroprosessor og en innebygd web server. Webserveren gjør det mulig for å konfigurere og bruke din Apex fra en hvilken som helst nettverkstilkoblet datamaskin eller mobil enhet – ingen programvare å installere på en PC – det betyr også at den er Mac-kompatibel!

Apex kjører med opptil 10x hastighet av andre kontrollere i sin klasse på grunn av sin avanserte prosessorteknologi (de fleste andre bruker 8 eller 16 bits mikrokontrollere). Det har også nok minne om bord for å lagre mange måneder med komplete tank data i ikke-volatile RAM. Selv ved et strømbrudd, er din tank historie og alle konfigurasjoner er trygge.

Innebygd Internett-tilkobling

Apex grunnenheten er Internett-klar rett ut av boksen. Bare plugg den inn i din router, og du er klar – ingen programvare å installere! Dette betyr at du kan styre din tank fra hvilken som helst datamaskin (eller mobil enhet) i huset. Det er ikke nødvendig, noensinne, å koble den direkte til en datamaskin for å overvåke akvarium eller oppdatere firmware. Og, når du setter opp ekstern tilgang via port-forwarding på ruteren, kan du enkelt få tilgang til Apex fra hvor som helst i verden via en nettleser eller via våre iOS eller Android apps!

Og med Internett-tilkobling, kan Apexen konfigureres slik at du vil få en e-post eller tekstmelding når noe ikke er helt riktig med systemet – enten det er en over-temperatur i tanken, pH er på bærtur, eller det er en lekkasje på gulvet!

Best programvare tilgjengelig på hvilken som helst Akvarium kontroller

Apex har den mest funksjonsrike, felt testet programvare av noe kontrolleren på markedet i dag. Det hele starter med det innebygde web-serveren inne i Apex grunnenheten. Denne web-serveren er en del av Apex firmware og er virkelig den hemmelige sausen til suksess.

Ikke teknisk anlagt, ingen bekymringer

Innebygde veivisere lar selv den personen med mest teknofobi der ute til å kunne programmere det grunnleggende som lys tidsur og varme-kontroll i løpet av minutter. Når du bygget opp selvtillit og engasjerer deg på Apex Community Forum , vil du være på det neste nivået på kort tid.

Uber Reef Geek, du er også dekket

Apex har en kraftig, men likevel lett å lære programmeringsspråk. Dette gjør at hver bruker kan være kreativ og komme opp med nye kule måter å bruke sin Apex på … fra å skape storm i sine tanker, til komplekse dosering av tilsetningsstoffer, til unik blanding av farger på deres DIY LED lys. Mulighetene er ganske store, bare begrenset av din fantasi. Og igjen, Apex Community Forum er der ute for å hjelpe deg også.

apex-graph1Grafer, grafer, grafer!

Apex har en full-funksjons graf-motor innbygget Som et eksempel, kan du veldig enkelt sammenligne sykluser av dine uttak med temperatur og pH, identifisere pågående trøbbel, og selv finne måter å kutte kostnader som å kunne visuelt se når to eksterne enheter (som en varmekolbe og en kjøler) er på samtidig når de egentlig ikke burde være det.

Mobil?Apexen er!

mobile-montageApex er den eneste kontrolleren på markedet som har produsent skrevet, fullfunksjons programmer for nettleseren (Mac eller PC), iPhone, iPad og Android-telefoner og nettbrett (for tiden tilgjengelig som en beta). Nå kan du ta med deg Apexen hvor som helst og sjekke tanken, omprogrammere lysene, eller til og med mate din fisken eksternt med noen trykke på telefonen!

 

Komplett akvarium overvåking rett ut av boksen

 

apex-lite-portsApex Lite grunnenhet er utstyrt med følgende overvåkings porter:

    • Temperatur inngang
    • pH inngang
    • 6 – I / O-bryteren innganger (for bruk med lekkasje detektorer, dørbrytere, fôr knapper, ATO, etc.)

 

La oss snakke om en ting kalt galvanisk skille

Dette er et tema andre kontroller selskaper gjerne unngå. Hvorfor? Fordi ikke alle innganger for overvåkning er skapt like. Galvanisk skille er nøkkelen til å få nøyaktige målinger av pH, temperatur, ORP, og konduktivitet. Noen kontrollere gjør det ikke bra (de har fortsatt ikke funnet ut av det) eller muligens ikke i det hele tatt.

Så hva er galvanisk skille? Vel, det tekniske-svaret er at der det er to eller flere elektriske kretser som må kommunisere, men deres signaler kan ha ulike potensialer. Det er en effektiv metode for å bryte jordsløyfer ved å hindre uønsket strøm fra å strømme mellom to enheter som deler en jordleder.

Nå er dette selvfølgelig geek for de fleste av oss, så la oss bare si det slik: på en kontroller uten galvanisk skille, vil dine målinger av pH, temperatur, Redox (ORP), konduktivitet / saltinnhold, vil etc. være helt unøyaktig. Selvfølgelig det koster det mer å putte denne kretsen inn i Apexen, men hva er vitsen med en kontroller hvis den ikke gir deg nøyaktige målinger?

 

Mulighet for ekstern 12V strøm – UPS klar!

Apex grunnenheten leveres med en ekstern 12V strøminngang. Med en tilleggs vegg transformator og en andre Energy Bar, gjør dette deg mulig til å konfigurere Apex for strømbrudd modus. Du bare plugger 12V transformator i Apexen og deretter inn i en UPS (avbruddsfri strømforsyning) sammen med den ekstra Energy Bar. Du kan deretter koble en powerhead og en luftpumpe med stein i Energy Baren. Hvis strømmen skulle få gå, vil Apex oppdage problemet, og vil aktivere powerheaden og luftsteinen og potensielt redde dagen for fiskene og korallene dine.

 

Strømskinnen – Energy Bar

Så mye mer enn bare en strømskinne!

Energibarer tilgjengelig for Apex systemer er mye mer enn en glorifisert strømskinne. Faktisk er denne komponenten av akvariet kontrollerens utstyr langt viktigere enn folk flest skjønner – og ikke alle systemer er skapt like!

Det er åpenbart at denne komponenten er nøkkelen til å kontrollere ting på akvariet ditt, men hva er ikke så tydelig er hvordan det er avgjørende for å hindre katastrofe i akvariet. Her ser du hvordan.

La oss starte med konstruksjonen

Det er lagt mye omtanke konstruksjonen av energibaren. De er laget av 1,6mm, pulverlakkert aluminium. De er bygget for å være skuddsikre – nesten bokstavelig talt! Den kunne vært lagd med et glatt, billig plastkabinett, men som ikke ville gi deg den beste beskyttelse mot katastrofale feil. Du skjønner, plast energibarer kan lett ta fyr skulle saltvann komme inn i dem og forårsake en kortslutning. Med solide metall Energibarer, dersom en slikt kortslutning skulle skje, ville det være langt mindre sannsynlig å spre seg til tanken eller hjem ditt.

 

Kontrollerte uttak

Hver av de uavhengig kontrollerte uttakene på energibaren er uavhengig slått av og på og tåler enkelt den strømmen som er angitt på etiketten. Så hvert av de seks uttakene er rangert til 8A på den europeiske 240V modell.

Det er også amerikansk versjoner med 4 og 8 uttak.

 

Strøm måler

Energibaren sender kontinuerlig informasjon om dens nåværende strøm trekk til Apex kontrolleren. Dette er utrolig nyttig informasjon flere grunner. Først, gir deg kjennskap til hva den samlede strømforbruket er på hver Energibar slik at du bedre kan fordele belastningen over flere energibarer. Også ved å ha denne funksjonen kan du nøyaktig bestemme kraftutnyttelse av utstyret i tank din, å sammenligne ulike lys, pumper, skummer, etc. (Ikke støttet på Energibar 6)

Soft-Start forlenger levetiden på pumper

Tenk deg at du ruser motoren i bilen din og setter den i gir. Det er nøyaktig hva som skjer når mange kontrollerne slår på strømmen til pumpene dine. Akkurat som i en bil, vil denne typen av umiddelbar tilførsel av energi til din retur pumpen etter en forings-syklus eller til powerhead vil føre til tidlig svikt. Med Energibar er strømmen langsomt økt slik at hver motor er trygt brakt opp til hastighet uten ødeleggende moment. (Ikke støttet på Energibar 6, siden de er relestyrte).

 

Strømbrudd deteksjon, Kommunikasjons feil beskyttelse og pre-programmert feil-tilstand

Hver uttak på Energibaren kan konfigureres til å være enten i av eller på tilstand hvis strømmen skulle gå og deretter komme tilbake på, eller om det er en kommunikasjonssvikt med Apex grunnenheten. Dette betyr for eksempel at hvis varmekolben var på da strømmen gikk, kan du ha det programmert til å være av til forbindelsen blir gjenopprettet med Apex grunnenheten. Eller, som et annet eksempel, kan du programmere din retur pumpe til å alltid være i på-posisjon i tilfelle kontroller svikt.

Denne funksjonen er svært viktig, noe som mange andre kontrollere på markedet kan la uttaket i sin siste posisjon eller muligens sette alle utganger til standard av eller på. Dette er også tilfelle om de rett og slett mister kommunikasjon med sine baseenheten på grunn av en systemfeil, software bug, kommunikasjon problemet, lynnedslag, etc. Tenk om du var borte fra hjemmet og en Apexen din røk i tordenværet – Energibaren ville bare falle tilbake til Feil-tilstanden du hadde programmert for en slik hendelse.

En ekstra avansert funksjon er at når du bruker en ekstra Energibar på en UPS (avbruddsfri strømforsyning) kan du ha viktige livreddende enheter (lavt strømforbruks powerhead og luftpumpe) som vil automatisk gå inn i deres Feil-tilstands modus når det blir oppdaget strømbrudd. Dette kan holde akvariet i live og friskt i timevis på en god UPS til strømmen kommer tilbake på nettet. Dette vil kjøre helt uten tilsyn og er ideell for å gi deg trygghet om du er borte fra hjemmet på kvelden eller på et to-ukers cruise!

Det er lett å se betydningen av denne en liten funksjon som skiller Neptune Systems Energibarer fra resten og hvordan Neptune Systems ser på alle mulige måter for deg å unngå katastrofe i akvariet.

Ekstra aquabus tilkoblinger

Hver Energibar har flere kontakter slik at du enkelt kan utvide med andre moduler. Dette er svært nyttig for de som ønsker å bruke en Apex til å kontrollere flere akvarier. Energibaren blir en aquabus “hub” på ethvert sted du velger – slik at du kan koble til flere moduler i dette området. Dette kalles en “stjerne topologi” og er unik for Apex. Mange andre kontrollere krever at du seriekoble hver modul eller de krever at du kjøper en egen “hub” for å koble alt sammen.

 

Skjerm modul

displayApex skjerm modul er en slank og kompakt måte å styre Apex grunnenheten og kontrollere nesten alle funksjoner i ditt akvarium.

Mekanisk, ikke membrantastatur

Skjermmodulen bruker mekaniske knapper. Mange enheter der ute bruker det som kalles kapasitiv touch pads. Denne type membran knappen er helt grei, men i et saltvannsmiljø er det svært utsatt for feil. Så mekaniske knapper på skjermmodulen skal sikre produktet en mye lengre levetid.

Justerbar kontrast, høy oppløsning,bakgrunns belyst grafisk display

Størrelsen på skjermen gjør at den er lett å lese.

Innebygd høyttaler spiller flere alarm toner

Inne i Apex skjermmodulen er det en liten høyttaler. Denne høyttaleren vil spille en av mange alarm lyder og melodier som er bygget inn i Apex. Disse alarmene er vil varsle deg om en vannlekkasje, over temp, eller hvilken situasjon du ønsker å programmere inn i Apex kontrolleren.

Mulighet for flere Display Moduler

Med Apex skjermmodulen er du ikke begrenset til å ha bare ett kontrollpanel. Med Apex (som en opsjon) kan du legge til et, to, selv tre kontrollpaneler til samme Apex. Og disse er ikke forenklede, mindre versjoner av hoved panelet, alle moduler har samme skjerm og funksjonalitet.

 

Følere

Apex Systemet leveres med to følere:

Temperaturføler med lang levetid

Neptune Systems produserer sine egne temperaturfølere. Fordi de så nivået av tidlige feil på grunn av bruk temperaturfølere som var hyllevarer slik som de som brukes i frittstående digitale termometre, samt de som brukes av andre akvarium kontrollere. Disse følerne sviktet ofte fordi de aldri var ment å være permanent nedsenket i saltvann. Apex temperaturfølerne bruker en proprietær metode som omslutter business enden av føleren fra de korrosive påvirkninger av langtids påvirkning av saltvann.

 

Andre følere tilgjengelig

Apex grunnsystem kan utstyres med to pH-føler eller en pH føler og en ORP (Redox) føler. Med tillegg av inntil 240 andre Apex utvidelsesmoduler, kan Apex System monteres ekstra uttak, overvåke flere pH, ORP, Salinitet , kontrollere Vortech pumper, kontroll lys, oppdage lekkasjer og mye mer.

Apex Lite er blitt avviklet etter 1/1-2014, men kan fremdeles være tilgjengelig hos noen amerikanske forhandlere en kort stund.

Tilbake til siden om Apex system komponenter

 

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*