post@dreamaquarium.no +47 41 21 04 80 Carl Konows Gate 49 Laksevåg Bergen

Apex – Oppløst oksygen Modul : PM3

Apex – Oppløst oksygen Modul : PM3
25. januar 2015 admin

Oppløst oksygen Modul : PM3

Apex - PM3Sanntidsovervåking av oppløst oksygen er i mange akvarier et stort sikkerhetsnett

Mange marine akvarister gir bare oksygeninnhold i akvarievannet en tanke forbi, det de ikke fullt ut forstått hvordan nivået av oppløst oksygen (Dissolved Oxygen = DO) i tanken kan påvirke hele tank populasjonen.

På en eller annen måte, all (fisk, virvelløse dyr, koraller, alger, bakterier) i havene og i marine akvarier reagerer med oksygen. De fleste av de levende vesener på denne planeten krever oksygen for å forbrenne næringsstoffer. Fisk, virvelløse dyr, koraller, og bakterier tar opp O2 og utånder CO2 dag og natt.

Dyrene er ikke de eneste som bruker oksygen i tanken. Organiske materialer (dvs. oppløste organiske forbindelser, uspist mat og fisk detritus på bunnen av tanken) forbruke mye oksygen når det brytes ned. Og nå er det enda mer populært å ha i nitrifiserende bakterier som formerer seg svært raskt, disse forbruker en stor del av det tilgjengelig oksygenet i vannet.

Av alle organismer i akvariet er det store fisk som er mest i akutt fare for lave O2-nivå. I noen situasjoner med tungt belastede systemer, kan en sviktende skummer bringe O2-nivå ned til farlige nivåer og føre til en kjede-reaksjon av fisk død. Det er her PM3 oppløst oksygen modulen kommer til unnsetning.

Få en alarm og få Apex til gjør noe

Skulle akvariets O2-nivå start å nærme seg faresonen, kan Apex kontrolleren varsle deg umiddelbart med hørbar alarm, samt sende deg en e-post. Men, det er ikke alt. Du kan ha et par luftpumper med lufte-steiner klar i sumpen og Apex vil slå dem på hvis O2-nivået begynner å falle for lavt. Nå er dette hva akvarium overvåking og kontroll handler om. Enda et eksempel på hvordan Apex er som en forsikring for din tank.

Seks I / O-bryter innganger

Med tilleggs I/O Breakout boksen kan du overvåke av/på tilstanden på seks I/O-signaler. Dette er nyttig hvis du ønsker å sette opp en ATO (Auto Top Off), en mateknappen, eller en sump døralarm eller lysbryter.

La oss snakke om en ting kalt galvanisk skille

Dette er et tema andre kontroller selskaper gjerne unngå. Hvorfor? Fordi ikke alle innganger for overvåkning er skapt like. Galvanisk skille er nøkkelen til å få nøyaktige målinger av pH, temperatur, ORP, og konduktivitet. Noen kontrollere gjør det ikke bra (de har fortsatt ikke funnet ut av det) eller muligens ikke i det hele tatt.

Så hva er galvanisk skille? Vel, det tekniske-svaret er at der det er to eller flere elektriske kretser som må kommunisere, men deres signaler kan ha ulike potensialer. Det er en effektiv metode for å bryte jordsløyfer ved å hindre uønsket strøm fra å strømme mellom to enheter som deler en jordleder.

Nå er dette selvfølgelig geek for de fleste av oss, så la oss bare si det slik: på en kontroller uten galvanisk skille, vil dine målinger av pH, temperatur, Redox (ORP), konduktivitet / saltinnhold, etc. vil være helt unøyaktig. Selvfølgelig det koster det mer å putte denne kretsen inn i Apexen, men hva er vitsen med en kontroller hvis den ikke gir deg nøyaktige målinger?

DO følere selges separat

Selv om kostnaden av oppløst oksygen modulen – PM3 er meget rimelige, er ulempen at DO-føleren i seg selv er forholdsvis kostbart. DO følere sertifisert og solgt av Neptune Systems er en lab grade enhet og koster ca. 5x mer en selve PM3 modulen. Det er dårlige nyheter. Den gode nyheten er at sonden har utskiftbare membraner slik at du ikke trenger å kaste den når den slites ut som andre sonder. I stedet, hver tredje måned sette du en ny membran i sonden – til en kostnad på bare $8 (I følge Neptune systems sin side, vil trolig komme på litt mer her).

Funksjoner til oppløst oksygen Modul – PM3:

 • Overvåker/kontrollere Oppløst oksygen og temperatur.
 • 6 digitale innganger for flottørbrytere, vann på gulvet sensorer, trykksensorer, etc.
 • Full datalogging støtte i Apex grunnenheten.
 • Opptil 240 aquabus moduler kan legges til Apex systemet.
 • Plug and Play. Automatisk gjenkjennelse når den er installert i systemet.
 • To aquabus kontakter for fleksibel ekspansjon via aquabus
 • Leveres med 90cm aquabus kabel.
 • Galvanisk skille for nøyaktige og pålitelige føler avlesninger.
 • LED-statusindikator
 • Oppgrader bar firmware.
 • Kompatibel med alle Apex-systemer.

Tilbake til side for Apex system komponenter

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*