post@dreamaquarium.no +47 41 21 04 80 Carl Konows Gate 49 Laksevåg Bergen

Apex – Saltholdighets Modul : PM2

Apex – Saltholdighets Modul : PM2
25. januar 2015 admin

Saltholdighets Modul : PM2

Apex - PM2Sanntidsovervåking av saltinnhold
i akvariet

Opprettholde konsistent saltholdighet i akvariet ditt er nøkkelen til trivsel for alle organisme inni. Og opptatt som vi noen ganger er, er vi ikke engang klar over våre at parametere er ute på bærtur før det er for sent. Med denne modulen, vil Apex kontrolleren konstant overvåke saltinnhold i tanken din, og vil gi deg beskjed i det øyeblikket det er utenfor sikkerhetssonen.

Som ekstra bonus får du en ekstra temperatur port samt seks I/O-bryteren innganger for bruk på ATO, fôr knapper, eller noe annet du kan komme opp med.

Saltholdigheten varierer med vanntemperaturen. Denne ekstra temperatur inngangen er ekstra viktig fordi, når den brukes, blir den kombinert med konduktivitetsfølerens verdi for å beregne den mest nøyaktige sanntids måling av salinitet som mulig.

Seks I / O-bryter innganger

Med tilleggs I/O Breakout boksen kan du overvåke av/på tilstanden på seks I/O-signaler. Dette er nyttig hvis du ønsker å sette opp en ATO (Auto Top Off), en mateknappen, eller en sump døralarm eller lysbryter.

 

La oss snakke om en ting kalt galvanisk skille

Dette er et tema andre kontroller selskaper gjerne unngå. Hvorfor? Fordi ikke alle innganger for overvåkning er skapt like. Galvanisk skille er nøkkelen til å få nøyaktige målinger av pH, temperatur, ORP, og konduktivitet. Noen kontrollere gjør det ikke bra (de har fortsatt ikke funnet ut av det) eller muligens ikke i det hele tatt.

Så hva er galvanisk skille? Vel, det tekniske-svaret er at der det er to eller flere elektriske kretser som må kommunisere, men deres signaler kan ha ulike potensialer. Det er en effektiv metode for å bryte jordsløyfer ved å hindre uønsket strøm fra å strømme mellom to enheter som deler en jordleder.

Nå er dette selvfølgelig geek for de fleste av oss, så la oss bare si det slik: på en kontroller uten galvanisk skille, vil dine målinger av pH, temperatur, Redox (ORP), konduktivitet / saltinnhold, vil etc. være helt unøyaktig. Selvfølgelig det koster det mer å putte denne kretsen inn i Apexen, men hva er vitsen med en kontroller hvis den ikke gir deg nøyaktige målinger?

 

Funksjoner til Saltinnholds Modulen inkluderer:

 • Overvåke/kontrollere konduktivitet/saltholdighet og temperatur.
 • 4 måle områder (0-900 uS/cm, 0 til 9,0 mS/cm, 0 til 90,0 mS/cm, 0-50 ppt).
 • 6 digitale innganger for tørr kontakt brytere- flyte brytere, trykknapper, trykksensorer, etc.
 • Full datalogging støtte i Apex grunnenheten.
 • Opptil 240 aquabus moduler kan legges til Apex systemet.
 • Plug and Play. Automatisk gjenkjennelse når den er installert i systemet.
 • To aquabus kontakter for fleksibel ekspansjon via aquabus
 • Leveres med 90cm aquabus kabel.
 • Galvanisk skille for nøyaktige og pålitelige føler avlesninger.
 • LED-statusindikator
 • Oppgrader bar firmware.
 • Kompatibel med alle Apex-systemer.

 
Tilbake til side for Apex system komponenter

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*