post@dreamaquarium.no +47 41 21 04 80 Carl Konows Gate 49 Laksevåg Bergen

Apex – Strømskinnen – Energy Bar

Apex – Strømskinnen – Energy Bar
31. desember 2014 admin

Strømskinnen – Energy Bar

Apex energy bar 6Så mye mer enn bare en strømskinne!

Energibarer tilgjengelig for Apex systemer er mye mer enn en glorifisert strømskinne. Faktisk er denne komponenten av akvariet kontrollerens utstyr langt viktigere enn folk flest skjønner – og ikke alle systemer er skapt like!

Det er åpenbart at denne komponenten er nøkkelen til å kontrollere ting på akvariet ditt, men hva er ikke så tydelig er hvordan det er avgjørende for å hindre katastrofe i akvariet. Her ser du hvordan.

La oss starte med konstruksjonen

Apex - stål platerDet er lagt mye omtanke konstruksjonen av energibaren. De er laget av 1,6mm, pulverlakkert aluminium. De er bygget for å være skuddsikre – nesten bokstavelig talt! Den kunne vært lagd med et glatt, billig plastkabinett, men som ikke ville gi deg den beste beskyttelse mot katastrofale feil. Du skjønner, plast energibarer kan lett ta fyr skulle saltvann komme inn i dem og forårsake en kortslutning. Med solide metall Energibarer, dersom en slikt kortslutning skulle skje, ville det være langt mindre sannsynlig å spre seg til tanken eller hjem ditt.

 

Kontrollerte uttak

Apex - amerikansk uttakHver av de uavhengig kontrollerte uttakene på energibaren er uavhengig slått av og på og tåler enkelt den strømmen som er angitt på etiketten. Så hvert av de seks uttakene er rangert til 8A på den europeiske 240V modell.

Det er også amerikansk versjoner med 4 og 8 uttak.

 

Strøm måler

Apex - strømforbrukEnergibaren sender kontinuerlig informasjon om dens nåværende strøm trekk til Apex kontrolleren. Dette er utrolig nyttig informasjon flere grunner. Først, gir deg kjennskap til hva den samlede strømforbruket er på hver Energibar slik at du bedre kan fordele belastningen over flere energibarer. Også ved å ha denne funksjonen kan du nøyaktig bestemme kraftutnyttelse av utstyret i tank din, å sammenligne ulike lys, pumper, skummer, etc. (Ikke støttet på Energibar 6)

Soft-Start forlenger levetiden på pumper

Apex - softstartTenk deg at du ruser motoren i bilen din og setter den i gir. Det er nøyaktig hva som skjer når mange kontrollerne slår på strømmen til pumpene dine. Akkurat som i en bil, vil denne typen av umiddelbar tilførsel av energi til din retur pumpen etter en forings-syklus eller til powerhead vil føre til tidlig svikt. Med Energibar er strømmen langsomt økt slik at hver motor er trygt brakt opp til hastighet uten ødeleggende moment. (Ikke støttet på Energibar 6, siden de er relestyrte).

 

Strømbrudd deteksjon, Kommunikasjons feil beskyttelse og pre-programmert feil-tilstand

Apex - lynHver uttak på Energibaren kan konfigureres til å være enten i av eller på tilstand hvis strømmen skulle gå og deretter komme tilbake på, eller om det er en kommunikasjonssvikt med Apex grunnenheten. Dette betyr for eksempel at hvis varmekolben var på da strømmen gikk, kan du ha det programmert til å være av til forbindelsen blir gjenopprettet med Apex grunnenheten. Eller, som et annet eksempel, kan du programmere din retur pumpe til å alltid være i på-posisjon i tilfelle kontroller svikt.

Denne funksjonen er svært viktig, noe som mange andre kontrollere på markedet kan la uttaket i sin siste posisjon eller muligens sette alle utganger til standard av eller på. Dette er også tilfelle om de rett og slett mister kommunikasjon med sine baseenheten på grunn av en systemfeil, software bug, kommunikasjon problemet, lynnedslag, etc. Tenk om du var borte fra hjemmet og en Apexen din røk i tordenværet – Energibaren ville bare falle tilbake til Feil-tilstanden du hadde programmert for en slik hendelse.

En ekstra avansert funksjon er at når du bruker en ekstra Energibar på en UPS (avbruddsfri strømforsyning) kan du ha viktige livreddende enheter (lavt strømforbruks powerhead og luftpumpe) som vil automatisk gå inn i deres Feil-tilstands modus når det blir oppdaget strømbrudd. Dette kan holde akvariet i live og friskt i timevis på en god UPS til strømmen kommer tilbake på nettet. Dette vil kjøre helt uten tilsyn og er ideell for å gi deg trygghet om du er borte fra hjemmet på kvelden eller på et to-ukers cruise!

Det er lett å se betydningen av denne en liten funksjon som skiller Neptune Systems Energibarer fra resten og hvordan Neptune Systems ser på alle mulige måter for deg å unngå katastrofe i akvariet.

Ekstra aquabus tilkoblinger

Apex - aquabusHver Energibar har flere kontakter slik at du enkelt kan utvide med andre moduler. Dette er svært nyttig for de som ønsker å bruke en Apex til å kontrollere flere akvarier. Energibaren blir en aquabus “hub” på ethvert sted du velger – slik at du kan koble til flere moduler i dette området. Dette kalles en “stjerne topologi” og er unik for Apex. Mange andre kontrollere krever at du seriekoble hver modul eller de krever at du kjøper en egen “hub” for å koble alt sammen.

Det er tre modeler å velge mellom, men det er bare en som er aktuell her i Norden.

Energy bar 6:

 • Designet for Europeisk  240V strømnettet.
 • Seks kontrollerbare uttak. Alle stikkontakter kontrolleres av høy-strøms mekaniske reléer godkjent for 8A.
 • Hver Energy Bar kan levere hele 10A og har en innebygd 10A sikring.
 • Fire aquabus kontakter slik at du vil ha tre ledige for å koble til flere moduler eller Energibarer.
 • UK versjon tilgjengelig.
 • Universal europeisk versjon (schuko kontakter).

Enegy bar 8:  (kun Amerikansk utgave)

 • Designet for USA 120V strømnettet.
 • Åtte kontrollerbare uttak. Seks av disse uttakene er kontrollert av super-lydløs SSD-triacs og er godkjent for 5A. To av stikkontakter aktiveres med høy-strøms mekaniske reléer og er godkjent for 10A.
 • Hver Energy Bar kan levere hele 15A og har en innebygd 15A sikring.
 • Seks aquabus kontakter slik at du har fem ledige til å fritt koble til flere moduler eller Energibarer.

Enegy bar 4:  (kun Amerikansk utgave)

 • Designet for USA 120V strømnettet.
 • Fire kontrollerbare uttak. Alle stikkontakter kontrolleres av høy-strøms mekaniske reléer. Tre av de er godkjent for 8A, og ett er godkjent for 12A
 • Hver Energy Bar kan levere hele 15A og har en innebygd 15A sikring.
 • Fire aquabus kontakter slik at du har tre ledige til å fritt koble til flere moduler eller Energibarer.

Tilbake til siden for Apex system komponenter

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*