post@dreamaquarium.no +47 41 21 04 80 Carl Konows Gate 49 Laksevåg Bergen

Saltvannsakvarium ordbok

Saltvannsakvarium ordbok
5. oktober 2017 admin

Aktinisk lys: høy-lys (typisk blå farget spektrum lengde 400-450 nm). Nødvendig for å gjennomføre prosessen med fotosyntese ved zooksantele.

Algaescrubber (AS): er ansvarlig for prosessen med å fjerne nitrater og fosfater, som tas opp av tilstrekkelig belyste alger som vokser på den vertikale, diagonale eller vannrette overflater. Noen ganger brukt som en erstatning for skummeren.

Aquascaping: en måte å ordne sammensetningen inne i akvariet.

Balling: en metode for å tilføre den nødvendige elementer og forbindelser utviklet av Hans-Werner Balling.

Cleaning crew: ulike snegler, krabber, ormer og andre organismer som lever av restene av næringsstoffer. De er vanligvis først introdusert til tanken.

Glassrose: anemone som tilhører slekten Aiptasia. Ekstremt motstandsdyktig mot ugunstige forhold, veldig lett å reprodusere og er vanskelig å fjerne. Glassrosen kan i løpet av en kort periode kolonisere hele akvariet. Amenonen skålder andre dyr og kan dermed drepe dem.

Nitrogensyklusen: en rekke biokjemiske endringer som resulterer i giftig ammoniakk omdannes (med deltakelse av nitrifiserende bakterier) til nitritt, og disse igjen til nitrat. Nitrater reduseres (ved å denitrifiserende bakterier) til nitrogenet som kommer inn i atmosfæren.

Denitrifikasjon: denitrifiserende bakterier reduserer nitrat til fritt nitrogen, se Nitrogensyklusen.

DSB (dyp sand Bed) – tykke (opp til flere cm) lag av sand, som forekommer i denitrifikasjons-prosesser.

Fish only (FO): en tank, der den viktigste gjenstand for dyrking og observasjon av fisk er ofte umulig å holde en rev tank.

Fish only with live rock (FOWLR): FO tank type med levende stein, noen ganger makroalger og enkle myke koraller.

Sopp: koraller, som tilhører slektene Discosoma og Actinodiscus.

Kalk (kalkvann): en oppløsning av kalsium-hydroksyd i vann RO. Hensikten er å øke konsentrasjonen av kalsium i vannet.

Pistol reker: reker av slekten Alfeus. Takket være den spesielle konstruksjonen av “tangen” kan “skyte”, potensielle ofre.

LPS (Large Polyp Scleractinia): harde koraller. Dette er koraller med store (noen ganger flere cm) polypper, som produserer et intern kalkskjelett.

Majano (Manja): anemoner klassifisert som uønskede innbyggerne i tanken. De kan formere seg raskt og brenne mer delikat dyr.

Makroalger (tang høyere): den mest avanserte utviklingen av alger, har ofte dekorative blader eller celler. Funnet i grønne og ulike nyanser av rødt og brunt. Den vanligste i akvarier tilhører slekten Caulerpa og Chaetomorpha.

Mantis: dette er egentlig ikke en reke men en “Stomatopod”. Det er et rovdyr beveger seg svært raskt. Synsfeltet til Mantis dekker nesten 360 grader.

Nonfoto (NPS): koraller mangler symbiotiske alger (se Zooksantele). De lever av å fange dypet av vannet plankton.

Nitrifikasjon: oksidasjon av ammoniakk ved nitrifiserende bakterier til nitritt og videre til nitrat, se: Nitrogesyklusen.

Kopper: en sykdom forårsaket av protozoa av slekten Cryptocaryon irritans.

Overflow: se overflow boks
Panel – en egen del av akvariet, vanligvis dannet ved å lime strimler av ugjennomsiktig glass, som strekker seg fra bunnen til den øverste kanten av glasset. Plassert i den nødvendig utstyr, som således ikke redusere den estetiske verdi av tanken.

Pellets (biopellets): perler dannet fra en blanding av spesielle polymerer, skaper ideelle forhold for utvikling av nitrifiserende bakterier og dermed bidra til forbedring av forholdene i akvariet (se Nitrogen Cycle, nitrifikasjon, Denitrifikasjon).

Sirkulasjonspumpe: pumpen, som er ansvarlig for bevegelse (sirkulasjon) av vann i akvariet. Styrke sirkulasjon avhenger av type av akvariet, den laveste på konikarium, den høyeste for et akvarium med koraller typen SPS.

Matepumpe: pumpen, som er ansvarlig for flytting av vann mellom akvarie og sump eler til uv lampe

Reeflex: atlas av marine dyr, kontinuerlig oppdatert og forbedret.

Refugium: en egen del av panelet eller sump, som er plassert makroalger og / eller arrangerer DSB.

Rico: anemoner av arten: ricordea ricordea florida og yuma.

Sand dollar: dagligdagse engelske navnet på kråkeboller som lever i sanden, som et resultat av utviklingen av tapte pigger. Spille en nyttig rolle i å sikre renheten av substratet.

Siporax: keramisk filterpatron.

SPS (Small Polyp Scleractinia): harde koraller. Dette er koraller med små polypper, som produserer en intern kalkskjelett. I dag en av de mest populære koraller.

Sump: en separat tank, vanligvis plassert under høyre akvariet. Den brukes til å romme nødvendig utstyr tecznicznych, noen ganger antatt i refugium.

TOTM (Tank i måneden, tanken i måneden): en utmerkelse gitt av portalen reefcentral.com eksepsjonelt vakre og velstelte fartøy. Polakkene har vunnet denne prisen flere ganger.

Turbo: dagligdags felles navn for algespisende snegler av slektene Astrea, Tectus og Turbo.

VSV (Vodka, sukker, eddik): vodka, sukker, eddik og bland som er dosert inn i akvariet for å bedre forholdene for bakterier, og dermed redusere nivåene av nitrogen og fosfor.

Wavebox: en anordning for produksjon av bølger i akvariet.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*